Bæredygtige virksomheder på europas mest bæredygtige ø

Bæredygtige virksomheder på europas mest bæredygtige ø i 2021 & 2022

Et håndplukket team af virksomheder, eksperter og studerende fra hele verden fulde af tanker og ideer om innovative og bæredygtige løsninger. Det er opskriften når første udgave af Sustainable Food Week i september løber af stablen på Europas mest bæredygtige ø – naturskønne Bornholm.

Til Sustainable Food Week vil vi i fællesskab med forskere og studerende fra hele verden, arbejde med løsninger på reelle problemstillinger, som de deltagende virksomheder kæmper med. Sustainable Food Week er en international innovationsplatform, hvor virksomheder og eksperter arbejder på at løse fremtidige globale udfordringer, hvor blandt andre Chr. Hansen, Arla Foods, AAK, KMC og Danish Crown ved tidligere år har deltaget og været med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, ressourcer og bæredygtighed. 

”Sustainable Food Week bygger videre på vores erfaringer siden 2014, hvor nogle af de førende fødevarevirksomheder i Verden bruger en uge sammen med de dygtigste internationale forskere, studerende og specialister på området, til at finde løsninger som kan innovere og udvikle fremtidens fødevaresystemer på en mere bæredygtig vis i forbindelse med FoodTech messen og FoodTech Challenge”, siger Mads Kinch Clemmensen fra Foodjob Nordic, der er med til at arrangere eventet.

Mads Kinch Clemmensen

 

Bornholm 2021 & 2022

I 2021 & 2022 rykker Sustainable Food Week til Europas mest bæredygtige ø. Bornholm har nemlig gennem en årrække har positioneret sig som en markant region for fødevareinnovation, og fordi øen netop i 2020 blev kåret som den ø i EU, der har den mest ambitiøse, bæredygtige energiudvikling.  Klippeøen udmærker sig særligt ved at begynde udfasningen af kul og olie og med begrænsede økonomiske ressourcer til rådighed fået etableret vedvarende energikilder såsom solceller, vindmøller, biomasse – samt foretaget investeringer i fjernvarme og andre innovative teknologier.