SFW21 åbning og afslutning holdes hos Green Solution House

OM GSH HOTELLET

Europas absolut mest banebrydende hotel- og konferencecenter ligger på Bornholm. Her spiller global ansvarlighed, bæredygtighed, økologi og lokal faglighed sammen med ro, fordybelse og plads til nye idéer.

Hotellet ligger på en stor naturgrund i rolige omgivelser, tæt på skov med cykel- og gangstier samt en dejlig sandstrand. Fra hotellet fører en sti direkte til stranden gennem en fyrreskov og videre ind til centrum.

De grønne løsninger
Solceller skaber strøm til hotellet. Genbrugsglas fra den bornholmske glasdesigner Pernille Bülow er omdannet til glitrende glasstier. På den store naturgrund får tingene lov til at vokse vildt til gavn for biodiversiteten, hvor rådyr, harer og kaniner ofte kommer på besøg. I stedet for larmende og benzinslugende græsslåmaskiner, går får rundt og sørger for at holde græsset nede. De vil ofte gerne snakke og du er meget velkommen til at gå ind i folden og hilse på dem.

Green Key
Som bæredygtigt og miljøbevidst hotel er GSH naturligvis certificeret med miljømærket Green Key. Udover miljømærket har hotellet modtaget flere nationale og internationale certificeringer og priser. Som vores gæst er du altid velkommen til at spørge vores medarbejdere om hotellets grønne løsninger.

Hele stedet er desuden registreret som God Adgang, der øger tilgængeligheden for mennesker med handicap.

Bæredygtighed

Strategier
Selve bygningen er designet ud fra flere forskellige parametre, hvor den holistiske tilgang til bæredygtigt design indgår. Bygningen er baseret på kriterierne for Active House visionen og inspireret af Cradle-to-Cradle filosofiens kredsløbskoncept. Bygningen certificeres ydermere efter det anderkendte DGNB system, der kvalificerer bæredygtigt byggeri. Bygningen og landskabet illustrerer den seneste udvikling inden for bæredygtig arkitektur, og viser således at bæredygtighed handler om mere end at opnå en grøn certificering, samt at kvantificere projektets grønne profil er muligt på baggrund af forskellige parametre.

Materiale filter
Når vi vælger materialer og produkter til Hotel GSH skal de opfylde nogle bestemte krav. Disse krav indbefatter prioriterede certificeringer og miljømærkninger, genanvendelsespotentiale, social ansvarlighed, anvendelse af ressourcer, materialesundhed og energiforbrug i produktion, for nævne nogle få. For at indsamle den nødvendige viden om produkternes delkomponenter, installationsmuligheder og produktionsmetoder, udsender vi spørgeskemaer til producenter og leverandører. Hvis et produkt har skadelige bestanddele eller produktionen har en negativ miljøpåvirkning, finder vi en anden producent. Som resultat heraf, har vi mange løsninger, som er designet for adskillelse, Cradle-to-Cradle certificeret, og har en positiv påvirkning, der rækker ud over den primære funktion.

Udforskning af cirkulær bæredygtighed
På Hotel GSH gør vi en dyd ud af hele tiden at revidere vores grønne løsninger. Vi tester, afprøver og genafprøver de produkter og tiltag vi bruger, for at få den mest optimale og tidssvarende løsning der findes. Vi mener desuden, at den iterative proces giver os en bredere indsigt og forståelse, samt driver innovationen. Vi ønsker at skabe relationer med både lokale og globale netværk, og heraf udvikle en base for videndeling, der kan inspirere til en mere bæredygtig fremtid. Vores mission er at udforske den cirkulære bæredygtighed.

Redefinering af profit
Vi forestiller os et samfund, hvor vi alle bidrager til et fælles mål, og hvor alle ligeledes nyder godt af resultatet. Vores profit er vores viden, det rene vand vi drikker, den friske luft vi indånder og vores vedvarende materialer. Vores vision er at redefinere, hvad ordet ’profit’ repræsenterer.