ARLA bidrager med grøn viden

ARLA bidrager med grøn viden

Mejerigigantens knowhow omkring grøn omstilling fra mange forskellige lande skal hjælpe løsninger ved bæredygtighedsfestivallen.

Share this

ARLA bidrager med grøn viden

Mejerigigantens knowhow omkring grøn omstilling fra mange forskellige lande skal hjælpe løsninger ved bæredygtighedsfestivallen.

Når Sustainable Food Week skydes i gang i slutningen af september, bliver det med ARLA som bidrager til værdifuld viden omkring bla. grøn emballering. Andelsselskab ARLA er ejet af mælkeleverandørerne selv i blandt andre Danmark, Tyskland, Holland og England.

Den brede vifte af lande, som virksomheden er repræsenteret i, giver en stor indsigt i grønne og bæredygtige læsninger, og derfor Sustainable Food Week de bedste muligheder for at viden om grønne løsninger på de deltagende virksomheders udfordringer:

”Det er det der er vores mål med dette arrangement – at kunne biddrage med viden og ting der kan hjælpe det her Sustainable Food Week, de deltagende virksomheder og Bornholm som europas mest ambitiøse og bæredygtige ø, siger Grane Maaløe,” der er Sustainable Packaging Manager hos Arla og fortsætter:

”Vi er med på Bornholm forbi vi har en formuleret en strategi omkring bæredygtig og grøn emballage. En såkaldt ’sustainable strategi’ for bæredygtig emballage. I den har vi sat nogle mål om at minimere afhængigheden af værdien for fossilt materialer om at opnå forsøg på 100% genbrugelige og genanvendelige emballager. Og netop dette synes vi passer særdeles godt ind i de interesser som Bornholm og Sustainable Food Week har. Derfor må vi kunne hjælpe hinanden,” siger han.

Arla har tidligere udarbejdet en guide omkring genbrug af plastic i produktion og emballager, og de erfaringer ønsker mejerivirksomheden at bidrage med ved Sustainable Food Week 2021, der afholdes på Bornholm fra den 27. september – 1. oktober.

OM ARLA:

  • Selskabet fik sit nuværende navn efter en fusion mellem danske MD Foods og det tidligere svenskejede Arla i 2000
  • ARLA har godt 20.000 ansatte.
  • Omsætning: 10,6 mia. Euro
  • Ejet af 9406 Andelshavere i 7 lande
  • Arla Foods er verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

 

I Arla er vi ejet af de landmænd, der leverer vores mælk. Hver gang du køber et Arla-produkt, støtter du vores landmænd.