Miljøministeren åbner bæredygtighedsfestival

Miljøminister Lea Wermelin, Borgmester Thomas Thors og den hollandske ambassadør i Danmark Rob Zaagman åbner den første udgave af bæredygtighedsfestivallen Sustainable Food Week 2021 på Bornholm.

Peter Husted Sylvest

Peter Husted Sylvest

Åbningseventet afholdes på Hotel Green Solution House i Rønne – Strandvejen 79, 3700 Rønne

Miljøministeren åbner bæredygtighedsfestival på Bornholm mandag 27. september

Om under en uge åbner bl.a. Miljøminister Lea Wermelin, Borgmester Thomas Thors og den hollandske ambassadør i Danmark Rob Zaagman den første udgave af bæredygtighedsfestivallen Sustainable Food Week 2021 på Bornholm.

Her skal en række internationale virksomheder og eksperter arbejde i fællesskab med at udvikle løsninger på reelle problemstillinger inden for bæredygtighed og den grønne omstilling, som de deltagende virksomheder kæmper med.

Sustainable Food Week bliver en årligt tilbagevendende, international innovationsplatform, hvor virksomheder og eksperter arbejder på at løse konkrete globale udfordringer med udgangspunkt i Bornholm. Der er i år deltagelse af repræsentanter fra virksomheder som Arla Foods, Barry Callebaut, Carlsberg, Danish Crown, Nestlé, Novo Nordisk Foundation og BOFA, der driver Bornholms affaldsanlæg.

Problemstillingerne spænder bredt, lige fra mere bæredygtige emballager til fremtidens energi til at finde en løsning på at genanvende madaffald i et hidtil uset omfang.

De mange deltagere, forskere og studerende skal været med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, ressourcer og bæredygtighed med Europas mest bæredygtige ø, Bornholm, som lokation, og deltagerne vil igennem hele uge 39 besøge en række særligt udvalgte bornholmske virksomheder, som kan inspirere til forandring og dialog. 

Sustainable Food Week afholdes på Bornholm fra på mandag den 27. september til fredag den 1. oktober.

Læs mere om Sustainable Food Week her: www.sustainablefoodweek.com

For yderligere kontakt, information og ønske om dækning: 

Anders Aistrup
Pressechef, Sustainable Food Week   
anders@istrup.dk   
+45 20111665

Insert main image text