Pressemeddelelse fra Sustainable Food Week onsdag den 28. september 2022

Sustainable Food Week er tilbage i uge 41 på Europas mest bæredygtige ø

Peter Husted Sylvest

Peter Husted Sylvest

Sustainable Food Week er tilbage i uge 41 på Europas mest bæredygtige ø

Pressemeddelelse fra Sustainable Food Week onsdag den 28. september 2022

Sustainable Food Week er tilbage i uge 41 på Europas mest bæredygtige ø

Et håndplukket team af virksomheder, eksperter og studerende fra hele verden fulde af tanker og ideer om innovative og bæredygtige løsninger. Det er opskriften, når Sustainable Food Week 2022 for anden gang løber af stablen fra mandag d. 10. oktober – torsdag d. 13. oktober 2022 på Europas mest bæredygtige ø, Bornholm

Sustainable Food Week er en international innovationsplatform, hvor lokale og internationale virksomheder og eksperter arbejder på at løse fremtidige globale udfordringer, hvor repræsentanter fra blandt andre Nestlé, RWE, Chr. Hansen, Electrolux, Ørsted, Arla Foods, Danish Crown samt danske og internationale vidensinstitutioner og myndigheder deltager i år, og er med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, energi, ressourcer og bæredygtighed. 

Sustainable Food Week kan i år præsentere et spændende program med høj aktualitet og udgangspunkt i de igangværende energi-, forsynings- og fødevarekriser, som mere end nogensinde gør det bydende nødvendigt at sætte fuld fart på en større grad af sektorkobling mellem energi, fødevarer og ressourcer. Director Mads Kinch Clemmensen fra Foodjob Nordic fortæller:

”Hvis danske og internationale virksomheder skal fortsætte deres ambitiøse udvikling mod at sikre den lavest mulige klima- og miljøpåvirkning fra deres produkter, så er det bydende nødvendigt at undersøge, hvordan man kan øge produktionen af bæredygtig energi, flere lokale og bæredygtige fødevarer, begrænse affaldsmængderne ved forebyggelse og, hvordan man kan få etableret strukturer ved siden af de eksisterende værdikæder for energi, affald og genanvendelse. Jeg ser frem til gode drøftelser af, hvordan man kan transformere Bornholms energi-, affalds- og fødevare- og landbrugssektor på en både bæredygtig og velstående måde”

Han bakkes op af Bornholms borgmester Jacob Trøst:

”Jeg glæder mig til at møde en spændende gruppe af virksomheder og eksperter, lokale som internationale, og høre deres bud på, hvordan Bornholm kan høste mulighederne fra fremtidens Energiø, en stærk fødevareproduktion og Bornholms vision for en ø uden affald. Ny grøn energiproduktion, fødevarestrategi og ressourceinfrastruktur er på vej til Bornholm, og åbner døre til en fremtid med potentielt 100% vedvarende fødevareforsyning og energiforbrug for husholdninger og virksomheder over hele øen”

Direktør Nicklas Selmer Rathje fra Bornholms Mosteri, som er en af de bornholmske virksomheder, der deltager under Sustainable Food Week, har også store forventninger til, hvad mødet med nationale og internationale spillere kan betyde for virksomheden:

”Det er meget relevant for os at få indsigt i andre virksomheders problematikker, og få sparring og netværk på Sustainable Food Week. Det at turde være åbne omkring vores dilemmaer og placering i værdikæden giver stor værdi for os i dialog med et stærkt felt af eksperter. Vi flytter os og får viden om, hvordan andre arbejder med bæredygtighed, og hvilke udfordringer de møder på deres vej”

Sustainable Food Week holder officiel åbning på Green Solution House mandag den 10. oktober fra kl. 09.00 – 14.00, og besøger herefter udvalgte virksomheder på hele Bornholm i løbet af uge 41.

Læs mere om Sustainable Food Week her: www.sustainablefoodweek.com

For yderligere kontakt:

Esben Norrbom, Presseansvarlig for Sustainable Food Week – telefon +45 25 59 93 53 eller
press@sustainablefoodweek.com

Mads Kinch Clemmensen, Director for Sustainable Food Week – telefon + 45 29 12 61 19 eller mkc@sustainablefoodweek.com 

Pressemeddelelse fra Sustainable Food Week – september 2022